Drobtech - logo
pl

Linia do filetowania ręczna

Budowa i działanie:

Dzielarka drobiu wykonana jest z materiałów nierdzewnych, kwasoodpornych oraz specjalnego tworzywa sztucznego, przystosowanego do kontaktu z żywnością. W skład dzielarki drobiu wchodzą niżej wymienione podzespoły, które połączone odpowiednio tworzą tor jezdny dla zamocowanych na nim wrzecion (uchwytów) do dzielenia drobiu:

1. Rama nośna wykonana z profili zamkniętych, dolny profil wyposażony jest w stopki służące do regulacji poziomu i wysokości dzielarki, górną część  ramy wieńczy blat dwuczęściowy przykręcony do kątownika przyspawanego do profilu ramy.

2. Przenośnik łańcuchowy podwójny którego elementemi są: zespół napędowy, zespół napinający (usytuowane po przeciwległych końcach ramy), łańcuch nierdzewny typ 260SS, specjalne płytki mocowane do łańcucha do których zamontowane są stożki – wrzeciona, prowadnice górne i dolne wykonane z tworzywa PE Przenośnik łańcuchowy wraz z wałem napędowym i napinającym, a także prowadnicami górną i dolną osadzone są trwale do elementów ramy.

3. Zespół osłon:

- osłona siatkowa I do zabezpieczenia nawrotu stożków-wrzecion po stronie zespołu

napędowego

- osłona siatkowa II do zabezpieczenia nawrotu stożków-wrzecion po stronie zespołu

napinającego

- osłony boczne mocowane po obu stronach  ramy

4. Skrzynka sterownicza z zamontowany przemiennikiem częstotliwości umożliwjającym regulowanie prędkości przesuwu taśmy , a co za tym idzie,  wydajności dzielenia

5. Instalacja wyłącznika bezpieczeństwa

Uwaga: Stosownie do wielkości drobiu przeznaczonego do dzielenia wykonuje się odpowiedniej wielkości uchwyty do nasadzania drobiu oraz odstęp między nimi.

W ofercie również wersja "karuzela" (kliknij tu)

Dowiedz się więcej na temat tego produktu »

 

Linia do filetowania ręczna
dane techniczne
Rok budowy: Build to order
Wydajność:do 3000 szt/h
Wymiary : 3-10m
Kierunek: Lewo/Prawo
Marka: Drobtech
Linia do filetowania ręczna